dilluns, 17 de juliol del 2017

Tomatigat new-age

Enguany l'avi i s'àvia han fet el tomatigat diferent. Va ser una prova. A veure què sortirà!. El resultat va ser tan bo (millor gust, millor textura) i tan fàcil de fer, que ara tots el feim així. El juliol de 2020 hem fet la 3a edició i hi afegim ses fotos. 

Hem sembrat un planter que mos va donar en Llorenç de Santa Cecíclia, un vesí creatiu i generós, propietari de "s'hort de s'abundància" que sempre reparteix i ensenya coses. Han sortit una tomàtics enormes i gustosos, tot toixa.  Com exemple aquest, que ha fet 1 quilo i 50 grams. 




Pas 1. Tallar els tomàtics. 

Els hem fet nets amb aigua i vinagre (per desinfectar)

Els hem tallat per la meitat i llevat els dos extrems, es suc i ses pipides tal com s'explica aquí. Res de pelar-los. 


Has de fer una bona armada, però la cosa ret.

Han quedat així 


Pas 2. Tomàtics al forn. 

Res de sofregir. Un poc de sal (no refinada) i al forn 



 
Quan estan cuitets, treure s´aigua

Pas 3. Afegir-hi ceba i pebre verd 

Es pot fer de dues maneres: 
A) Sofregir prèviament
B) Posar-ho al forn amb els tomàtics. 
Pot ser ceba, pebre i all, o dos d´aquests elements. 

Pas 4. Passar-los per una batedora. 
Pot ser liquadora (dalt) o batedora (baix)

Pas 5. Passa-puré o Tutto
Pot ser passa-puré (dalt) o tutto (baix). 
Es fa per llevar-li ses pells. 

Pas 6. Empotar

 Es pot fer de dues maneres:
A) Deixar cap per avall perquè surti s´aire. No bullir-los.
B) Bullir-los durant 20 min a bany Maria. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada