Hem sembrat un planter que mos va donar en Llorenç de Santa Cecíclia, un vesí creatiu i generós, propietari de "s'hort de s'abundància" que sempre reparteix i ensenya coses. Han sortit una tomàtics enormes i gustosos, tot toixa. Com exemple aquest, que ha fet 1 quilo i 50 grams.
Pas 1. Tallar els tomàtics.
Els hem fet nets amb aigua i vinagre (per desinfectar)
Els hem tallat per la meitat i llevat els dos extrems, es suc i ses pipides tal com s'explica aquí. Res de pelar-los.
Has de fer una bona armada, però la cosa ret.
Han quedat així
Pas 2. Tomàtics al forn.
Res de sofregir. Un poc de sal (no refinada) i al forn
Quan estan cuitets, treure s´aigua
Pas 3. Afegir-hi ceba i pebre verd
Es pot fer de dues maneres:
A) Sofregir prèviament
B) Posar-ho al forn amb els tomàtics.
Pot ser ceba, pebre i all, o dos d´aquests elements.
Pas 4. Passar-los per una batedora.
Pot ser liquadora (dalt) o batedora (baix)
Pas 5. Passa-puré o Tutto
Pot ser passa-puré (dalt) o tutto (baix).
Es fa per llevar-li ses pells.
Pas 6. Empotar
Es pot fer de dues maneres:
A) Deixar cap per avall perquè surti s´aire. No bullir-los.
B) Bullir-los durant 20 min a bany Maria.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada